Tv-show vil åbne Bibelen for amerikanerne

Twistede spørgsmål om bibelske fakta skal underholde amerikanerne i bedste sendetid

(Video fra gsntv.com)

Her ser I Isaks fars Faithbook-side. Hvad hed han?

Med humoristisk tilrettelagte spørgsmål om bibelske fakta dyster deltagerne i et nyt amerikansk quizprogram, The American Bible Challenge, om at vinde førstepræmien på $20.000 til en velgørende organisation efter eget valg.

LÆS OGSÅ: Bibelen mister betydning i USA

Artiklen fortsætter under annoncen

Det nye show er et forsøg fra den sekulære tv-station GSN på at få en bid af kagen på markedet for religiøse tv-seere i USA. Den evangelikale del af den kristne befolkning er hovedmålgruppen, siger rådgivende producer Maura Dunbar ifølge Religion News Service. Men produceren håber også, at programmet kan appellere bredere.

Jeg tror, at alle troende mennesker vil føle sig godt tilpas med at se programmet, og der er en chance for, at vi forhåbentlig kan åbne Bibelen for et nyt publikum, siger Dunbar til Religion News Service.

TEST DIG SELV: Bibelquiz

Programmet, der har komikeren Jeff Foxworthy som vært, tester hver torsdag klokken 20 de tre deltagende holds bibelske viden inden for kultur, historie, litteratur og aktuelle begivenheder. I en af quizzens kategorier forsøger programmets gæster at skelne mellem the Word of the Lord (Herrens ord, red.) og the Lord of the Rings (Ringenes herre, red.) og at afgøre om en given person kendes fra Bibelen eller Star Wars.

Vi har forsøgt at åbne Bibelens ord med referencer, som jeg tror, er lette at forholde sig til, fortæller producer Dubar til Religion News Service.

Og mange seere vil nok kunne nikke genkendende til showets bibeltematiske parodier på det sociale medie Facebook, der i quizzens univers bliver til Faithbook, eller den populære tv-krimiserie CSI: Las Vegas, der uden tvivl gemmer sig bag quizrunden CSI: Holy Land, hvor deltagerne skal gætte personer eller mordvåben fra bibelske forbrydelser.

I øvrigt hed Isaks far Abraham. Ifølge hans Faithbook-profil.