”På tide, at det er krænkerne, der betaler prisen”: Her er reaktionerne på Frank Jensens afgang

Frank Jensen (S) trak sig i dag som overborgmester i København efter anklager om krænkelser og et krisemøde på rådhuset søndag, hvor han ellers fik opbakning til at blive siddende. Her er reaktionerne på hans afgang

Statsminister Mette Frederiksen (S) har reageret på Frank Jensens afgang, og det samme har deres partikollega og ligestillingsminister Mogens Jensen og DSU-formand Cecilie Sværke Priess. Alle fotos fra Ritzau Scanpix.
Statsminister Mette Frederiksen (S) har reageret på Frank Jensens afgang, og det samme har deres partikollega og ligestillingsminister Mogens Jensen og DSU-formand Cecilie Sværke Priess. Alle fotos fra Ritzau Scanpix.

Frank Jensen (S) træder tilbage som overborgmester i København og næstformand i Socialdemokratiet efter anklager om krænkelser af flere kvinder.

Det oplyste Frank Jensen på et pressemøde tidligere mandag. Hans afgang blev annonceret blot 13 timer efter, at han fik opbakning fra partifællerne i København til at fortsætte. Men efter at have "sovet på det" har han nu meldt sin afgang alligevel.

Frank Jensen har været overborgmester i København i 11 år og næstformand for Socialdemokratiet i otte år. Samlet har han været i politik i 33 år.

Statsminister Mette Frederiksen (S) skriver på Facebook, at det er den rigtige beslutning for partikollegaen. Kristeligt Dagblad har her samlet en række reaktioner på Frank Jensens afgang.

Frank Jensen har netop meddelt, at han trækker sig med øjeblikkelig varsel fra både overborgmesterposten i København og...

Slået op af Mette FrederiksenMandag den 19. oktober 2020

Pernille Skipper, politisk leder for Enhedslisten

Cecilie Sværke Priess, formand for Danmarks Socialdemokratiske Ungdom i København

Ulla Tornemand, tidligere næstformand i Dansk Kvindesamfund

Alexander Sjöberg, journalist og digital tilrettelægger på Politiken

Josephine Fock, politisk leder af Alternativet

Mogens Jensen (S), ligestillingsminister

Jeg er netop blevet orienteret om Frank Jensens beslutning om at trække sig fra sine politiske poster. Det er en hård...

Slået op af Mogens JensenMandag den 19. oktober 2020

Christina Egelund, medlem af Folketinget, løsgænger, tidligere Liberal Alliance

Ask Rostrup, politisk kommentator og vært på DR

Pelle Dragsted, tidligere medlem af Folketinget for Enhedslisten

Jonas Bjørn, politisk ordfører for Socialdemokraterne i hovedstaden

Jeg er glad for, at Frank nu træder tilbage. Det er det eneste rigtige. De sidste dage har været nogle af de sværeste...

Slået op af Jonas Bjørn JensenMandag den 19. oktober 2020