Prøv avisen
Historiske Dage

Hitler og Mussolini, svenskekrigene og vikinger: Fem spændende oplæg til Historiske Dage 2019

Lørdag kan du møde historiker Christian Goeschel (nederst tv.) i samtale med Adam Holm om Mussolini og Hilter - om et venskab, der fik fatale følger for verdensfreden. Søndag gæster historiker Lars Christensen (øverst th.) Historiske Dage. I en samtale med tidligere udenrigsminister Per Stig Møller taler han om sin anmelderroste bog Svenskekrigene 1657-60. Foto: Ritzau Scanpix/privatfotos

I den kommende weekend kan man opleve mere end 130 forskellige events til Historiske Dage i Øksnehallen i København. Kristeligt Dagblad gæster scenen med fem forfattere, der fortæller om alt fra madkultur om grisen til forholdet mellem tyranerne Mussolini og Hitler. Læs mere om oplæggene her

LØRDAG D. 30. MARTS på BLÅ SCENE KL. 11.40
Teolog og forfatter Torben Bramming fortæller om religionsmødet mellem asatroende vikinger og kristendommen fra syd i skikkelse af munken Ansgar med udgangspunkt i bogen DA VIKINGERNE MØDTE KORSET.

LØRDAG D. 30. MARTS på GRØN SCENE KL. 15.00
Kær gris har mange navne. Fra yndlingsspise over udskældt og urent svin til bæredygtigt klovdyr. Kulturskribent Helle Brønnum Carlsen inviterer publikum med på en rejse i vores madkultur om GRISEN.

LØRDAG D. 30. MARTS på DRK-SCENEN KL. 16.00
Historiker Christian Goeschel i samtale med Adam Holm om MUSSOLINI OG HITLER - EN FASCISTISK ALLIANCE om et venskab, der fik fatale følger for verdensfreden.

SØNDAG D. 31. MARTS på DRK-SCENEN KL. 12.30
Historiker Lars Christensen i samtale med tidligere udenrigsminister Per Stig Møller om sin anmelderroste bog SVENSKEKRIGENE 1657-60, da Danmark var på kanten af udslettelse.

SØNDAG D. 31. MARTS på BLÅ SCENEN KL. 14.30
En mand og hans kajak. 3500 kilometer ned ad de russiske floder. Et fysisk, religionshistorisk og eksistentielt eventyr gennem 65 dage. Hør eventyreren Thomas Frank fortælle om MIN VEJ TIL VIKINGERNES BYZANS.