KFUM- Spejderne skifter identitet

På KFUM-Spejdernes landsmøde i weekenden bliver et nyt logo præsenteret, og samtidig skal det besluttes, om strukturen skal ændres. Formålet er blandt andet at vende tre års tilbagegang i medlemstallet

KFUM-Spejderne ændrer logo, og, hvis det bliver godkendt på landsmødet i denne weekend, også struktur. Desuden bliver en stor del af kommunikationen lagt om, så den kommer til at foregå over internettet.

Alt sker for at gøre organisationen mere tidssvarende og stoppe den medlemstilbagegang, som organisationen har oplevet de seneste år - sammen med de fleste andre kirkelige ungdomsorganisationer. Ifølge Dansk Ungdoms Fællesråd har KFUM-Spejderne mistet 2000 medlemmer under 30 år i løbet af de sidste fem år. I alt tæller organisationen 30.500 medlemmer.

KFUM-Spejdernes nye logo, som er blevet godkendt af hovedbestyrelsen, bliver præsenteret for medlemmerne i aften på årsmødet. Det vil stadig indeholde liljen, der symboliserer spejderarbejdet, og trekanten, der symboliserer treenigheden, men i et mere tidssvarende udseende.

- Der er selvfølgelig mange følelser integreret i vores logo, og derfor bevarer vi jo også de vigtige symboler. Jeg tror, det nye logo vil være forfriskende, og udadtil vil vi fremstå mere som en moderne organisation, siger formanden for hovedbestyrelsen, Birthe Lilleris.

Også forslaget om en strukturændring vil blive præsenteret på landsmødet, og her skal de 650 deltagere afgøre, om det skal føres ud i livet eller ikke. Forslaget er et resultat af flere års arbejde og går ud på at fjerne et led mellem de enkelte spejdergrupper og selve korpset, og samtidig skal de mindste divisioner være større.

- Vi har en positiv forventning om, at forslaget vil gå igennem. Det er jo en forenkling og åbner for, at de mindste divisioner kan få bedre oplevelser. Men vi kan jo aldrig være sikre på noget, siger generalsekretær Niels Johan Geil.

Også på kommunikationssiden vil KFUM-Spejderne i fremtiden satse mere på de unge ved at lade mere af kommunikationen gå over internettet. Fra om kort tid vil medlemmerne kunne gå ind på hjemmesiden og finde og rette oplysninger om sig selv.

Generalsekretær Niels Johan Geil mener dog ikke, at KFUM-Spejderne er i medlemskrise.

- Vi er stadigvæk på den rigige side af 30.000, og vi kunne jo fortsætte mange år endnu. Men vi skal ikke sove i timen. Det gælder om at begynde at vende supertankeren i god tid, siger han.

vosgerau@kristeligt-dagblad.dk