Prøv avisen

Vikinger var allierede med jøder og muslimer

Vikingerne var gode til at tilpasse sig de meget forskellige lande, de kom til, vurderer historiker Thorir Jonsson Hraundal. Foto: Arkivfoto fra vikingespil. .

Historiebøgerne om vikingernes færd skal i vid udstrækning skrives om, mener den islandske ph.d. i historie Thorir Jonsson Hraundal. Han har gransket de arabiske kilders fortællinger om vikingernes bedrifter mod øst og dermed mødet mellem muslimer og nordiske hedninge

Vikingerne var bomstærke, rødskæggede krigere, der udviklede skibe og navigationsudstyr, som kunne fragte dem langt vestpå, hvor de plyndrede byer, voldtog kvinder og myrdede mænd. Det er den typiske opfattelse af de vilde nordboere, som fra midten af 800-tallet til cirka år 1000 rejste til nær og fjern.

Men skønt de barbariske og eventyrlystne vikingers bedrifter er gjort til genstand for museer og film verden over, er der en masse, vi slet ikke ved om dem. Endnu.

LÆS OGSÅ: http://www.kristeligt-dagblad.dk/artikel/523229:Kronik--Christoffer-Colombus-og-vikingernes-Vinlandskort>Christoffer Colombus og vikingernes Vinlandskort