Erik Bjerager skriver om
tro, etik og eksistens

10. november 2018Facebook
Twitter
 Avisen om tro, etik og eksistens


I en omskiftelig tid med hurtige digitale medieflader og globale forandringer holder Kristeligt Dagblad fast i sin kerne. Det fremgår af denne særudgave af e-avisen, som samler væsentlige artikler fra chefredaktørens virke gennem snart 25 år


Det er blevet så moderne at sætte mennesker med en samfundsfaglig, juridisk eller økonomisk uddannelse til at lede nærmest hvad som helst. Erik Bjerager, som har stået i spidsen for Kristeligt Dagblad i snart 25 år, repræsenterer en anden og mere klassisk skole som leder.

Den ansvarshavende chefredaktør og administrerende direktør for Danmarks seriøse kultur- og eksistensavis er først og fremmest journalist og publicist. Det skrevne ord er hans metier fra reportagerne over de store interviews til nyhederne, portrætterne og det holdningsprægede stof.

Når Erik Bjerager den 10. november 2018 fylder 60 år, er det således meget mere end en forretningsmand på toppen, der hyldes. Det er også en medieleder, der kan sit håndværk, en journalist, der har vist og viser vejen ved at gå den selv.

Helt bogstaveligt snørede Erik Bjerager i 2007 vandrestøvlerne og tog på en moderne pilgrimsrejse i Spanien. Det kom der en bjergtagende reportage ud af, som kan genlæses i denne særudgave af Kristeligt Dagblads e-avis. Særudgaven samler i fødselsdagens anledning artikler af Erik Bjerager, der illustrerer spændvidden i hans journalistiske og redaktionelle virke ved Kristeligt Dagblad.

Fra talen om avislæsningen som demokratiets morgenbøn til reportagen fra den amerikanske præsidents særlige morgenbøn. Og fra koncerten med den amerikanske rockkonge Bruce Springsteen til samtalen om tro og identitet Dronningen af Danmark.

I flere tekster tegner Erik Bjerager avisens linje om troværdighed, pressefrihed, historiebevidsthed og levende kristen kulturarv krystalklart op; ofte med henvisning til store tænkere som Augustin, Luther, Hegel, Pontoppidan og Camus.

Avisen skal være som et dagligt højskoleophold, siger chefredaktøren selv og gør samtidig ordene til virkelighed i spalterne.

Tro, etik og eksistens har været pejlemærker for Kristeligt Dagblad, siden Erik Bjerager i 1994 fik ansvaret for den dengang kriseramte avis. Nu er krisen afløst af økonomiske rekorder, oplagsfremgang og stigende betydning i samfundet. Men hjertet banker stadig for den samme kerne af emner, der utrætteligt gennemskrives, analyseres og dækkes på nye måder og med overraskende greb.

Svære spørgsmål om død, tab og sorg vender Erik Bjerager på hovedet og får sine læsere til at tænke nyt. Det ender godt, der er et håb, og der er altid nyt at lære om tilværelsen, lyder budskabet til højtid og til hverdag, i bogform, i nekrologer og på lederplads.

Danmark har brug for flere ledere med det format.

Tillykke – og velkommen til chefredaktørens egne skrevne ord om kernestoffet tro, etik og eksistens!


Morten Thomsen Højsgaard, udviklingschef


 
 

Er du logget ind? Klik på avisen for at læse:
Sådan gør du1. Opret dig som bruger


Når du først er oprettet på k.dk, får du samtidig adgang til e-avisen, som udkommer kl. 21 dagen før papirudgaven.
2. Hent app


Du finder særudgaven i vores app, som virker med både Apple- og Android-telefoner og -tablets. Hvis du hellere vil bruge din computer, kan du finde den på www.k.dk/e-avis.
3. Brug e-avisen


E-avisen er præcis som papiravisen – bare digital. I videoen kan du se, hvordan du bruger den.


1. Opret dig som bruger


Når du først er oprettet på k.dk, får du samtidig adgang til e-avisen, som udkommer kl. 21 dagen før papiravisen.
2. Hent app


Du finder e-avisen og lydavisen i vores app, som virker med både Apple- og Android-telefoner og -tablets. Hvis du hellere vil bruge din computer, kan du finde lydavisen på www.k.dk/lydavis.
3. Brug lyd- og e-avisen


E-avisen er præcis som papiravisen – bare digital. I videoen kan du se, hvordan du bruger den.

Med lydavisen er du ikke afhængig af at have hænderne frie eller finde en god læsestilling.