Foto: Rodi Said/Ritzau Scanpix

Her er de lande, hvor kristne forfølges mest


I store dele af verden bliver kristne forfulgt. Særlig slemt står det til i Mellemøsten – og ikke mindst i Nordkorea, som har toppet listen siden 2002. Kristeligt Dagblad giver det store overblikAf Cecilie Leick
17. januar 2020

Facebook
Twitter


 

Årsagerne kan være forskellige, men konklusionen er den samme: Kristne forfølges over store dele af verden.

I den nye udgave af World Watch List 2020 kortlægger interesseorganisationen Åbne Døre, hvor i verden kristne skal passe mest på med at udøve deres tro. De ti lande, hvor kristne forfølges mest, er:


1. Nordkorea 
2. Afghanistan 
3. Somalia 
4. Libyen 
5. Pakistan 
6. Eritrea 
7. Sudan 
8. Yemen 
9. Iran 
10. Indien 


Verdensranglisten er sammensat på grundlag af et spørgeskema, som dækker forskellige aspekter af religiøs frihed. Heriblandt religionsfrihed i loven, konsekvenser af troen, hvilken rolle kirken spiller i samfundet og andre faktorer, der kan hindre religionsfriheden.

Undersøgelsen definerer forfølgelse som: ”Enhver fjendtlighed oplevet fra omverdenen, som resultat af ens identificering med Kristus. Dette inkluderer fjendtlige holdninger, ord og handlinger begået mod kristne.”

 
Mellemøsten er et af de steder i verden, hvor kristne forfølges mest. Her er det en ødelagt kirke i den kristne by Maaloula i Syrien.
Foto: Omar Sanadiki/Ritzau Scanpix

 

KREDITERING