Facebook Twitter

Stephen Hawkings liv i billeder


Den britiske astrofysiker og professor Stephen Hawking døde i dag den 14. marts 2018. Han blev 76 år. Det på trods af, at han som 21-årig blev diagnosticeret med ALS og fik at vide, at han højst havde to år tilbage at leve i


Af Kiki Ahlquist & Rasmus Fahrendorff | 14. marts 2018
Fotos: AP & Ritzau Scanpix


Stephen Hawking holder forelæsning om sin livshistorie. I baggrunden kan man se et ungdomsbillede af Stephen Hawking og hans første kone, Jane, på deres bryllupsdag. Stephen Hawking med sin første kone, Jane. På grund af sygdommen mistede han evnen til at tale og kommunikerede resten af livet gennem en computer med en robotstemme, der blev en del af hans identitet. Stephen Hawking i 1993, hvor han holdt foredrag for studerende med fysiske handicaps. Astrofysikeren var mest kendt for sine afhandlinger om sorte huller og populærvidenskabelige bøger om samme emne. Han publicerede helt indtil sin død flere artikler hvert år. Stephen Hawking og Elaine Mason på deres bryllupsdag den 16. september 1995. De mødte hinanden, da Elaine Mason arbejdede som Stephen Hawkings personlige sygeplejerske. Stephen Hawking møder i oktober 1997 Microsofts grundlægger, Bill Gates, på Cambridge Universitet. Stephen Hawking møder dronning Elizabeth ved Chelsea Flower Show i London den 24. maj 2010. Stephen Hawking sammen med Sydafrikas tidligere præsident, Nelson Mandela, i Johannesburg i maj 2008. Stephen Hawking foran Himlens Tempel i Beijing, Kina. Stephen Hawking blev i august 2009 af USA's forhenværende præsident, Barack Obama, tildelt Presidential Medal of Freedom. Medaljen er den højeste civile udmærkelse I USA. I april 2007 oplevede Stephen Hawking på et fly over Atlanterhavet, hvordan det er at være vægtløs. Han beskrev efterfølgende turen som ”helt fantastisk”. 


Stephen Hawking mødte i 2008 pave Benedikt den 16. i Vatikanet i forbindelse med et videnskabsakademi. 


Stephen Hawking med sin datter, Lucy, til British Academy Film Awards i 2015. Sammen med sin første hustru Jane fik han tre børn. 


Stephen Hawkings livshistorie blev skildret i den Oscar-vindende film ”The Theory of Everything” i 2014. På billedet ses Eddie Redmayne og Felicity Jones, som spiller Stephen og Jane Hawking i filmen. 
Læs nekrologen over Stephen Hawking her