Senior med mening


Tiden flyver af sted. Men hvad tager vi med os på livets vej? Og hvad bruger vi den erfaring, som livet giver os, til, når vi bliver ældre? I lydserien ”Senior med mening” taler journalist Georg Julin med otte aktive seniorer om meningen med tilværelsen


Lydansvarlig:  Joanna Vallentin

1. december 2019


Facebook
Twitter
 

Afsnit 1Tom McEwan

Den 78-årige musiker og skuespiller anbefaler at tænke og agere positivt for at opnå et meningsfuldt seniorliv. Selv er Tom McEwan stadig meget aktiv og spiller adskillige jobs over hele landet med musikere i alle aldre.-22:48 minutter.

 

 

Afsnit 2Pia Kjærsgaard

”Kroppen er kun en skal, og sjælen lever videre,” siger den 71-årige politiker fra Dansk Folkeparti. Hun tager tingene som de kommer og tænker sjældent over sin alder.-24:05 minutter.

 

 

Afsnit 3Erik Norman Svendsen

Den 77-årige tidligere biskop og konfessionarius er stadig i fuld gang og anbefaler, at man går så sent på pension som muligt.-23:46 minutter.

 

 

Afsnit 4Ellen Kjær Hansen

For Ellen Kjær Hansen er livet en gave stadig fyldt med opgaver og aktiviteter. Hun forstår slet ikke, at hun er tæt på 94 år, når hun selv føler sig som 55-årig – og lever i samme tempo.-25:16 minutter.

 

 

Afsnit 5Bent Fabricius Bjerre

Bent Fabricius Bjerre sørger for at have orden i sine ting, så han ikke efterlader sig en rodebutik, fortæller den aktive 94-årige komponist og musiker-27:25 minutter.

 

 

Afsnit 6Lisbeth Smedegaard Andersen

Salmer er stadig et spændende omdrejningspunkt i hendes liv. Man kan jo skrive salmer om sin taknemlighed over at være i live, fortæller den 84-årig salmedigter og tidligere præst Lisbeth Smedegaard Andersen-25:34 minutter.

 

 

Afsnit 7Jørn Hjorting

Det vigtigste i livet er at bevare det gode humør og livsglæden, siger 88-årige Jørn Hjorting, tidligere programredaktør og radiovært i Danmarks Radio-27:30 minutter.

 

 

Afsnit 8Jytte Abildstrøm

Der er masser af livsgnist og ambitioner gemt i den farvestrålende Jytte Abildstrøm. Hun brænder for bæredygtighed, og det gælder både den åndelige og den fysiske af slagsen-51:22 minutter.

 
 

KREDITERING

 


Mere lyd fra Kristeligt Dagblad