Foto: Alex Brandon/AP/Ritzau Scanpix

Trumps udfald mod
”folkets fjende”Den amerikanske præsident Donald Trump har længe kritiseret pressen for at være ”en fjende af folket” og ”uærlig”. Nu er over 200 amerikanske aviser i ledende artikler gået til samlet angreb på Trumps retorik om medierne. Her er en række citater sagt og skrevet af præsidenten, som ligger til grund for mediernes reaktionAf Benjamin Krasnik, Anette Lilleøre & Rasmus Fahrendorff
16. august 2018

Facebook
Twitter


 

Her er nogle af Donald Trumps hårdeste udfald mod medierne:


”Når medierne, drevet vanvittige over deres ’forstyrrede Trump Syndrom’, afslører regeringens interne overvejelser, sætter det i den grad mange menneskers, ikke kun journalister, liv på spil. Meget anti-patriotisk. Pressefrihed gælder også ansvaret for at rapportere nyhederne korrekt.”


”De falske nyheder hader, at jeg siger, at de er folkets fjende, kun fordi de ved, det er rigtigt. Jeg yder en stor tjeneste ved at forklare dette til amerikanerne. De (medierne, red.) er overlagt skyld i stor splittelse og mistro. De kan også være skyld i krig! De er meget farlige og syge!”


”Havde et meget godt og interessant møde i Det Hvide Hus med A.G. Sulzberger, udgiveren af New York Times. Brugte meget tid på at tale om den meget store mængde falske nyheder, som medierne udsender, og hvordan disse falske nyheder gradvist har gjort medierne til "folkets fjende". Trist!”


”Hvad blev der af ærlig journalistik? Det laver de ikke. De finder bare på historier,” sagde Trump ved et politisk møde i delstaten Pensylvania. ”Det er de falske, falske ulækre medier.”


”De falske medier prøver at fjerne vores stemme. Men vi vil ikke lade dem gøre det.”


Til et kampagnemøde i Johnstown, Pennsylvania 2016, gik Donald Trump direkte efter de fremmødte medier og kaldte dem “uærlige medier”, som fortæller falske historier om ”jer” (amerikanere, der støtter ham).


”Vores lands største fjende er de falske medier, der så let bliver lavet af fjolser.”


”Medierne er falske. Medier er sådan set bare - det eneste ord, jeg kan komme I tanke om – falske.”


  KREDITERING