Seks intellektuelle: Denne bog har ændret mig mest som menneske

Tegning: Morten

Tegning: Morten Voigt

Nietzsche skabte en revolution i tænkningens historie. Han kom med et helt nyt bud på, hvordan vi skruer sprog og verden sammen i én bevidsthedsforståelse.
Lars Erslev Andersen, idéhistoriker

Der er bøger, som gør et så uudsletteligt indtryk, at de efterlader læseren forandret. Et række danske intellektuelle fortæller om et værk, der har flyttet dem som mennesker

Lars Erslev Andersen, terrorforsker og idéhistoriker

I den brede offentlighed er Lars Erslev Andersen mest kendt som en flittigt brugt terrorismeforsker. Men Lars Erslev Andersen er samtidig idéhistoriker og stærkt påvirket af filosofiens store tænkere. Én har dog en ganske særlig betydning, nemlig den tyske filosof Friedrich Nietzsche og i særdeleshed hans debutbog fra 1872 ”Die Geburt der Tragödie aus dem Geiste der Musik” (På dansk: Tragediens fødsel).

”Ud over at ’Tragediens fødsel’ ændrede mit filosofiske univers ganske radikalt, så åbnede den også porten til æstetikkens og musikkens verden,” siger Lars Erslev Andersen, der gennem Nietzsche fik skabt en enorm interesse for musikkens største komponister.

Den tyske filosof var således stærkt påvirket af tidens store komponist Richard Wagner, og den passion forplantede sig hos Lars Erslev Andersen.

Læs artiklen til ende
Læs alle artikler og få papiravisen fredag og lørdag i 4 uger. Tilbuddet er gratis og uden binding.
Er du abonnent? Log ind her.

Nyhedsbrev

Få de vigtigste artikler om tro, etik og eksistens fra Kristeligt Dagblad.

Kommentarer

Du skal have en Facebook-profil for at kunne kommentere denne artikel. Husk at brud på reglerne kan medføre, at dine kommentarer bliver fjernet, og din profil udelukkes fra debatten. Læs mere om vor moderering her.

 
 
 

Prøv Kristeligt Dagblad 4 uger gratis!

Indtast dit telefonnummer herunder og klik 'Næste'. Tilbudet er uforpligtende og dine personlige oplysninger behandles fortroligt.