Prøv avisen

Beboere på asylcenter bliver evakueret efter bombetrussel

En person truer med at sprænge sig selv i luften på et asylcenter på Fyn, oplyser politiet.

En mand, der onsdag formiddag truede med at sprænge sig selv i luften på et asylcenter i Nyborg, er blevet sigtet for trusler, oplyser Fyns Politi.

Den 22-årige mand blev anholdt efter en dialog med en af politiets forhandlere. Anholdelsen foregik ifølge politiet "uden dramatik".

Det var angiveligt kærestesorger, der fik manden til at true med at sprænge sig i luften, oplyste politiet tidligere onsdag.

Den anholdte mand er fra Iran og bor på et asylcenter i Faaborg. Han skal nu afhøres, og politiet skal undersøge de nærmere omstændigheder i sagen.

Det var onsdag formiddag, at politiet fik en anmeldelse fra Center Nyborg om, at der var en person, som truede med at sprænge sig selv i luften. Den 22-årige mand befandt sig på asylcentrets tag.

Anmeldelsen kom klokken 11.16. Politiet sendte derefter politi og redningsmandskab til stedet og begyndte at evakuere centrets beboere til et sikkert sted.

Politiet valgte også at udstede generelt overflyvningsforbud over området ved asylcentret. Forbuddet gjaldt alle former fly. Herunder helikoptere og droner.

Forbuddet er ophævet igen efter anholdelsen.

Internt har Center Nyborg overholdt de procedurer, der er i forbindelse med sådanne episoder, hedder det onsdag aften i en pressemeddelelse fra centeret.

- Der tages hånd om personale og beboere på centret, og dagen igennem har ledelsen på Center Nyborg været i kontakt med naboer og svaret på spørgsmål i forbindelse med episoden, lyder det videre.