Julepynt handler mere om traditioner end om mode

*** ROYALTY FREE - special pris *** Christmas celebration, ornament. Keywords: christmas, christmas bells, ...

Selv om moden for julepynt skifter fra år til år, er det ofte de samme julekugler og nisser, der går igen år efter år i de danske hjem. Foto: Nima Stock/Polfoto

Oftest er det alligevel det julepynt, som vi har brugt de sidste 10 år, der bliver fundet frem og hængt op
Louise Byg Kongsholm

Hvert år i december fyldes kataloger og butiksvinduer med de nyeste juletendenser, men i de fleste hjem er det alligevel det samme julepynt, der får plads i stuen år efter år

På Strøget i København er julegaveindkøbene så småt gået i gang, og butiksvinduerne er pyntet op. I Illums Bolighus, der ligger midt på den travle indkøbsgade, er hvid, sølv, guld og glimmer opskriften på årets juleudstilling.

Farverne går igen i alt fra glaskugler til keramik, lysestager og kunstige grankviste og juletræer, hvor den traditionelle grønne farve kun lige kan anes under et lag af kunstigt sne og glimmer. ”Vinterhvid julestue” kalder Illums Bolighus selv dette års udstilling, der har indtaget pladsen bagest i butikkens stueetage.

Men selvom Illums Bolighus’ julestue anno 2016 er vinterhvid, er det de færreste danske hjem, der følger trop og lader dette års juleudsmykning forvandle stuen til et vinterhvidt univers. For på trods af, at vi godt kan lide at lade os inspirere af juledekorationer, nye tendenser og designidéer, er det alligevel oftest den samme kasse med julepynt, der bliver båret ned fra loftet år efter år. Det vurderer Louise Byg Kongsholm, der er trendforsker og administrerende direktør hos trend- og konsulentvirksomheden Pej Gruppen.

”Alle boligblade fortæller lige nu om den

Prøv en måned for 0 kr.
Alle læsere kan få adgang til alle artikler og avisen i 4 uger uden omkostninger.
Allerede abonnent? Log ind.

Kommentarer

Du skal have en Facebook-profil for at kunne kommentere denne artikel. Husk at brud på reglerne kan medføre, at dine kommentarer bliver fjernet, og din profil udelukkes fra debatten. Læs mere om vor moderering her.

 
 
 

Prøv Kristeligt Dagblad 4 uger gratis!

Indtast dit telefonnummer herunder og klik 'Næste'. Tilbudet er uforpligtende og dine personlige oplysninger behandles fortroligt.