Prøv avisen

Juraprofessor: Imams jødeudsagn er strafbart

Imam, der nu er meldt til politiet for sin prædiken om jøder, har overtrådt straffeloven, mener juraprofessor.

- Dommedag kommer ikke, førend muslimerne bekæmper jøderne og dræber dem.

Sådan lød det blandt andet i en fredagsprædiken i Masjid Al-Faruq-moskéen på Heimdalsgade på Nørrebro i København den 31. marts, skriver Kristeligt Dagblad.

Og den udtalelse er ifølge professor i strafferet ved Københavns Universitet Jørn Vestergaard en overtrædelse af straffeloven.

- Udtalelsen forekommer mig at være en klar overtrædelse af straffelovens paragraf 266 b, "racismeparagraffen", og den nye paragraf 136, stk. 3, "imamparagraffen", skriver Jørn Vestergaard i en mail til Ritzau.

Imamen Mundhir Abdallah citerede i sin prædiken en hadith, som er en slags overlevering inden for religionen islam om, hvad profeten Muhammed gjorde og sagde.

Ordet bruges både om den enkelte overlevering og om det samlede kompleks af overleveringer, der næst efter Koranen udgør det vigtigste grundlag for islamisk liv og tro.

Det Jødiske Samfund i Danmark har på baggrund af en oversættelse fra det uafhængige amerikanske institut Memri valgt at politianmelde imamens prædiken.

Formand Dan Rosenberg Asmussen betragter udsagnet som en opfordring til at begå drab på jøder.

Og ifølge Jørn Vestergaard har det ingen betydning, at imamen tilsyneladende citerer en tekst.

- Det fritager ikke for ansvar, at man gør andres ord til sine egne eller citerer fra et skriftsted, når meningen klart er at tilslutte sig og formidle budskabet, skriver han.