Prøv avisen

Politi: Bander plager med afstumpet adfærd i København

Handel med hash, vagtvirksomhed og brugstyveri indgår i sigtelser mod seks anholdte bandefolk i København.

Fem mænd fra bandemiljøet er torsdag blevet varetægtsfængslet, og én er løsladt efter en aktion, der fandt sted onsdag i Mjølnerparken og ved Nørrebroparken i København

De sigtes blandt andet for at sælge hash, for såkaldt vagtvirksomhed, grov vold og våbenbesiddelse.

- Københavns Politi hverken kan eller vil acceptere voldsparatheden og den afstumpede adfærd, som vi har været vidne til, siger en leder af en operativ specialafdeling i Københavns Politi i en pressemeddelelse.

- Det er også helt uacceptabelt, at fredelige borgere skal udsættes for den slags utryghedsskabende adfærd, fortsætter Lars Karlsen.

Tre af de anholdte er sigtet for handel med hash i Nørrebroparken. Den yngste - en 17-årig dreng - blev løsladt af dommeren, mens de to andre på 18 og 19 år blev varetægtsfængslet i 13 dage.

Alle tre nægter sig skyldige.

To af de mænd, der blev anholdt i Mjølnerparken, er sigtet for våbenbesiddelse under særligt skærpende omstændigheder. Mændene på 21 og 25 år blev varetægtsfængslet i 20 dage.

Ifølge sigtelsen var de i besiddelse af en skarpladt revolver, og hvis de bliver dømt, står de til mindst to års fængsel. De nægter sig dog begge skyldige.

Den sidste af de anholdte er en 23-årig mand, der blandt andet er sigtet for grov vold i forbindelse med et overfald i marts. Offeret blev blandt andet trampet i hovedet og stukket i ballen med en kniv.

Han erkendte sig delvist skyldig i sigtelsen og blev varetægtsfængslet i 20 dage.

Politiet siger, at det er "helt åbenlyst", at særligt Nordvest-kvarteret i København i den seneste tid har været plaget af en konflikt i rocker/bandemiljøet.

Så sent som onsdag blev to mænd varetægtsfængslet efter en skudepisode på Rovsingsgade.

Mændene var blevet anholdt i Mjølnerparken og sigtes for at ville dræbe en person, der blev ramt i benet. I alt blev der affyret otte-ti skud ved hændelsen.