Rygterne om julekortets død er stærkt overdrevne

Julekortet vækker fortsat glæde, for i en digitaliseret tid er det både unikt og personligt. Foto: Simon Fals/Polfoto

Trods elektroniske alternativer, stigende postpriser og færre leveringer af breve lever julekortet stadig i bedste velgående, lyder det fra flere sider. Og det er især unge, der foretrækker det fysiske julekort

For mange danskere er julekortet en lige så fast del af juletraditionen som pebernødder, gløgg og at danse om juletræet. Og selvom man kunne tro, at udviklingen ville gå i samme retning som det almindelige brev, som der sendes 68 procent færre af i dag sammenlignet med ved årtusindskiftet, så tyder det ikke på, at julekortet er under pres fra hverken den teknologiske udvikling eller fra de danske portopriser, der er Europas højeste.

Julekort-aficionadoer behøver derfor ikke frygte, at postkassen snart er tom for håndskrevne kort med ønske om en god jul fra nær og fjern. Det mener museumsdirektør på Enigma – museum for post, tele og kommunikation Jane Sandberg.

Julekortets styrke er netop, at det er en mere omstændelig proces at sende end det elektroniske alternativ.

”Jeg er overbevist om, at julekortet består, for det kan noget helt unikt. Det handler om at sætte sig ned og tage sig tid til at skrive et brev i hånden, hvor man ønsker glædelig jul og måske tilmed gør status over året, der gik. Man kan selvfølgelig også gøre status via

Prøv en måned for 0 kr.
Alle læsere kan få adgang til alle artikler og avisen i 4 uger uden omkostninger.
Allerede abonnent? Log ind.

Kommentarer

Du skal have en Facebook-profil for at kunne kommentere denne artikel. Husk at brud på reglerne kan medføre, at dine kommentarer bliver fjernet, og din profil udelukkes fra debatten. Læs mere om vor moderering her.

 
 
 

Prøv Kristeligt Dagblad 4 uger gratis!

Indtast dit telefonnummer herunder og klik 'Næste'. Tilbudet er uforpligtende og dine personlige oplysninger behandles fortroligt.