Tag indfødsretsprøven: Kan du blive dansk statsborger?

For at blive dansk statsborger skal man bestå indfødsretsprøven, hvor man skal svare rigtigt på minimum 36 ud af 45 spørgsmål. Tag testen fra november 2022 her

Statsborgerskabsdag 2022 - for at blive dansk statsborger, skal man bestå indfødsretsprøven.
Hvert år afholdes der statsborgerskabsdag i Folketinget, hvor nye danske statsborgere bliver fejret. Der er en lang række krav og betingelser, man skal opfylde for at blive dansk statsborger - og at bestå indfødsretsprøven er én af dem. I 2022 blev statsborgerskabsdagen afholdt den 22. maj, hvor billedet også er fra. Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix.

Dette er den seneste indfødsretsprøve fra november 2022. 

Det kræver hårdt arbejde at blive dansk statsborger. Listen over betingelser hos Udlændinge- og Integrationsministeriet er lang, og indfødsretsprøven er et af de mange krav, man skal bestå, for at kunne få et rødbedefarvet pas.

Indfødsretsprøven skal dokumentere ansøgernes kendskab til dansk kultur, historie, samfundsforhold og værdier. Selve testen består af 45 spørgsmål. 35 af disse kommer fra det tilgængelige læringsmateriale til indfødsretsprøven, fem spørgsmål omhandler aktuelle begivenheder og fem spørgsmål omhandler danske værdier. 

Samlet skal man svare rigtigt på minimum 36 af de 45 spørgsmål - og minimum fire korrekte svar ud af de fem spørgsmål om danske værdier. Til prøven har ansøgerne i alt 45 minutter til at besvare spørgsmålene i indfødsretsprøven. 

Se spørgsmålene til indfødsretsprøven i november 2022 i testen herover og se, om du kunne blive dansk statsborger, hvis du søgte om det.