Indisk mand sagsøger sine forældre for at være blevet født

Indiske Raphael Samuel, der blev født for 27 år siden, har planlagt et noget usædvanligt søgsmål. Han mener, at det var forkert af forældrene at bringe ham til verden, når han ikke selv har givet sit samtykke til det

Raphael Samuel er erklæret anti-natalist og tilhører en voksende bevægelse i Indien, som mener, at det er moralsk forkert af mennesker at sætte børn i verden.

De fleste forældre må af og til spørge sig selv, om de nu også har givet deres barn de bedste betingelser under opvæksten. Og det er vel nærmest umuligt helt at undgå konflikter i forældre/barn-relationen.

Men det må alligevel komme som lidt af et chok for et indisk forældrepar, at deres søn nu vil sagsøge dem for overhovedet at have bragt ham til verden.

Ifølge 27-årige Raphael Samuel handler hans planlagte søgsmål ikke om, at han ikke elsker sine forældre. "Men de fik mig udelukkende for deres egen fornøjelses skyld," skriver han ifølge The Guardian på Facebook. Så selvom han har et dejligt liv, har forældrene handlet forkert, fordi han aldrig selv har givet samtykke til at blive født, lyder det.

Raphael Samuel er erklæret <em>antinatalist</em> og tilhører en voksende bevægelse i Indien, som mener, at det er moralsk forkert af mennesker at sætte børn i verden. Bevægelsen har spredt sig via grupper på både Facebook og Youtube og argumenterer blandt andet for, at det mest optimale for menneskeheden ville være, hvis vi uddøde som race, da det vil være det bedste værn mod menneskelig lidelse, skriver The Guardian.

Raphael Samuel har da heller ikke selv nogen planer om familieforøgelse.

"Jeg kan ikke se, hvorfor jeg skulle sætte et barn i verden og tvinge det gennem skole og karrierevej, når det aldrig har bedt om at eksistere," har han ifølge avisen udtalt.