Prøv avisen

Ruth Evensen: Anklagerne er bizarre

Ruth Evensen fortæller i et interview med kristeligt-dagblad.dk, hvorfor de har valgt at stå frem netop nu Foto: .

Ruth Evensen har nu valgt at stå frem og svare på de anklager, som er blevet rettet mod Faderhuset. Hun kalder anklagerne mod Faderhuset for en bizar smædekampagne

Ruth Evensen har netop sendt et åbent brev til Folketinget, hvori hun afviser alle anklager imod Faderhuset. Hun har nu for første gang i en længere periode med tavshed valgt at stå frem over for kristeligt-dagblad.dk og svare på de beskyldninger, som er blevet rettet mod frikirken.

Ruth Evensen, hvorfor vælger I netop nu at bryde tavsheden med det pågældende brev?

Fordi anklagerne er blevet så bizarre, at vi er nødt til det. Det spiller også ind, at visse politikere har benyttet anledningen til at skrue op for varmen i en grad, som ingen kan være tjent med, med forslag til ændring af love osv., osv.

Vore børnefamilier kan ikke være upåvirkede af den ophedede og afsporede hetz imod dem. Ingen af de pågældende familier har nogensinde været i det offentliges søgelys for nogen lovovertrædelse, før anklagerne begynder at vælde frem med en velstruktureret smædekampagne fra marts i år og fremefter.

Hvorfor har I ikke villet svare på anklagerne før nu?

Sagen er ret trist, idet den er startet af folk, vi har haft meget tæt inde på livet og har holdt rigtig meget af ikke mindst vores datter. Vi har hele tiden håbet, det ville gå op for dem, hvad det var for et spil, de var lokket med i og komme til fornuft - og for vores datters vedkommende, blive sig selv igen.

Hvad håber I at opnå med brevet?

At udfylde det gab af manglende informationer fra vores side. Vi har holdt tilbage på grund af de personfølsomme ting, men hvad skal mennesker snart tro.

Hvordan forholder I jer til den politianklage, som er blevet indgivet mod Faderhuset omkring en militærlejr i 2005?

Vi har ikke modtaget nogen politianmeldelse og kan heller ikke forestille os at få nogen. Omkring ungdomslejren i sommeren 2005 har jeg fået at vide, at de havde rollespil, og der har aldrig været nogen problemer i det, før man nu vil bruge også det til at mistænkeliggøre os med. Hvorfor står man frem nu efter tre år og prøver at vinkle det, så det er mig og Faderhuset, der er langt ude og skal anmeldes til politiet? Hvis anklagerne har foretaget noget kriminelt, må de stå inde for det og tage straffen. Jeg var ikke til stede på lejren.

Flere medlemmer har fortalt om de psykiske problemer, som de har haft, efter at de har forladt menigheden. Hvad betyder det for jer?

Mange har haft store psykiske problemer, inden de kom ind i Faderhuset. Det ligger uden for mit ærinde at uddybe følsomme personsager her.

Ruth Evensen fortæller i et interview med kristeligt-dagblad.dk, hvorfor de har valgt at stå frem netop nu Foto: Bax Lindhardt
Ruth Evensen fortæller i et interview, hvorfor de har valgt at stå frem netop nu Foto: Bax Lindhardt