Jobmarked

Christiansborg-reporter

Kristeligt Dagblad søger nyhedsstærk Christiansborg-reporter med fokus på værdi- og integrationsdebatten

Kristeligt Dagblad går fortsat mod strømmen. Højere oplag, større udbredelse på alle platforme og god økonomi. Vi tror, at klassisk journalistik og seriøsitet er det, der efterspørges hos stadig flere avislæsere.

Kristeligt Dagblad søger nu en nyhedsstærk og velskrivende Christiansborg-reporter, der kan fastholde og styrke avisens stærke fokus på værdi- og integrationsdebatten.

Du skal dække den politiske debat med et perspektiv, en historisk bevidsthed og en substans, der løfter sig over den støj, der så ofte præger debatten.

Du skal have særligt fokus på værdi- og integrationsdebatten, fra politiske slagsmål om grænsekontrol og kvoteflygtninge til debatterne om religions- og kulturmøde, tvangsoversættelse af prædikener, udenlandsk støtte til moskéer og social kontrol.

Rent praktisk bliver du en del af Kristeligt Dagblads indlandsredaktion, men får fast base på Christiansborg sammen med avisens politiske redaktør. Du skal samtidig have evnen til at se sammenhængen mellem de politiske beslutninger på Christiansborg og det liv, der leves udenfor Slotsholmen, og du skal derfor være indstillet på, at en politisk debat ligeså vel kan dækkes fra en reportage ude i landet som fra et udvalgslokale på Christiansborg.

Vi forventer, at du:

  • Har forståelse for Kristeligt Dagblads fokus på tro, etik og eksistens - og evner at integrere dette i din journalistik.
  • Er velskrivende og mestrer både den hurtige og dagsordensættende nyhed, det kloge interview og den store baggrundsartikel.
  • Har en solid viden om politik, historie og samfundsforhold.
  • Er digitalt stærk og kan udbygge og kombinere din skrevne journalistik med de relevante digitale værktøjer, der giver journalistikken ekstra liv og relevans på nettet.
  • Kan arbejde både selvstændigt og som en del af en redaktion, er ukrukket og frisk på at tage ud i landet, når historien kræver det.

Vi tilbyder et spændende fuldtidsjob med stor fleksibilitet, frihed til at arbejde selvstændigt og med internationalt udsyn på en avis i vækst. Stemningen på avisen er afslappet og uhøjtidelig, men tilgangen til journalistikken er dybt seriøs. 

Og så skal du kunne finde dig til rette i et mediehus, hvor tro, etik og eksistens er nøgleord for alt, hvad vi laver – uanset jobbeskrivelse.

Skriftlig ansøgning skal indeholde:

  • Udførligt cv, gerne med referencer
  • Tre idéer til historier, der passer til avisens fokusområder
  • Samt nogle få eksempler på journalistiske artikler eller produktioner

Ansøgningen skal være os i hænde senest mandag den 25. januar klokken 12.00 og sendes pr. mail til: ansoegning@k.dk Att.: Ansvarshavende chefredaktør og adm. direktør Erik Bjerager.

Mailens emnefelt skal indeholde følgende: Politisk reporter.

For yderligere oplysninger om stillingen kontakt redaktionschef Jeppe Duvå på 20 81 60 61 / duvaa@k.dk eller nyheds- og indlandsredaktør Morten Rasmussen på 41 74 18 97 / rasmussen@k.dk

Tillidsrepræsentant er Britta Søndergaard.

Kristeligt Dagblad er et uafhængigt mediehus, der gennem kvalitetsjournalistik leverer nyheder, baggrund og perspektiv med særligt fokus på tro, etik og eksistens. Avisen har i en lang årrække haft stigende oplag og stigende digital udbredelse med afsæt i kristeligt-dagblad.dk, religion.dk, kristendom.dk og etik.dk.