Julekalender 12. december: Hæng i med julepynten

Trænger du til et åndehul i juletravlheden? Her får du en ny, sjov vinkel på julen hver dag i december. Værsgo' og åbn dagens låge!

12. DECEMBER Kristeligt Dagblads julekalender er i år et åndehul i decembers juletravlhed. Hver dag præsenterer vi et lille, skævt indslag om julen, der får pebernødderne til at glide hurtigere ned. Årets tema er julemad, men nisserne har været på spil og et par gange om ugen skiftet julemaden bag dagens låge ud med et morsomt billede, en sjov video eller en anekdote fra dengang, julen endnu ikke var af lave. Dagens åndehul slutter altid med en lækker juleopskrift

I dag bringer vi et billede af en uheldig husejer, der forsøger at pynte op til jul. Nederst finder du en dejlig juleopskrift på hvid gløgg.

Glöggekstrakt: 8 dl. æblemost; 150 gram sukker; 1 tsk. kardemomme stødt; 1 tsk. kanel stødt; 1 tsk. ingefær stødt; 1 vanillestang; 1 lime skallen heraf; 8 stjerneannis.

Fyld: 150 gram tørrede abrikoser; 1.5 dl. calvados; 1.5 dl. hvid portvin; 15 dl. hvidvin.

Artiklen fortsætter under annoncen

Glöggekstrakt:
Hæld æblemost i en gryde. Krydderipulver, ingefær, vanilliestang (åbnet og skåret i stykker) kommes i et papirtefilter som bindes til, og så ned i mosten. Limeskallen og stjerneannis ligeledes i mosten. Varm langsomt op til kogepunktet, og tages af varmen. Hældes på et 1 liter rent sylteglas, køles af og sættes i køleskab.

Fyld:
Skær abrikoserne i fine strimler og kom dem i et ½ liter sylteglas. Hæld calvados og hvid portvin over. Luk og sæt til side.

Hvid Glögg:
Varm Hvidvinen langsomt op. Tilsæt glöggekstrakten og varm op igen - må ikke koge. Fjern gryden fra varmen. Tilsæt fyldet incl. calva og port.

Serveres i klare glas.

Tip:
Ønskes en svagere udgave kan der tilsættes mere æblemost eller eventuelt æblecider. Hvid glögg er mere delikat og spændende end alm. rød glögg.

LÆS OGSÅ:

1. DECEMBER
2. DECEMBER
3. DECEMBER
4. DECEMBER
5. DECEMBER
6. DECEMBER
7. DECEMBER
8. DECEMBER
9. DECEMBER
10. DECEMBER
11. DECEMBER