Prøv avisen

Julekalender 22. december: Brudgomme besvimer under vielsen

Trænger du til et åndehul i juletravlheden? Her får du en ny, sjov vinkel på julen hver dag i december. Værsgo' og åbn dagens låge!

22. DECEMBER. Kristeligt Dagblads julekalender er i år et åndehul i decembers juletravlhed. Hver dag præsenterer vi et lille, skævt indslag om julen, der får pebernødderne til at glide hurtigere ned. Årets tema er julemad, men nisserne har været på spil og har et par gange om ugen skiftet julemaden bag dagens låge ud med et morsomt billede, en sjov video eller en anekdote fra dengang, julen endnu ikke var af lave. Dagens åndehul slutter altid med lækker juleopskrift.

Dagens video er et bevis på, at vielser ikke alene kan give hjertebanken, men også besvimelser midt i ritualet. Nederst finder du en dejlig opskrift på honninghjerter - hvis du ikke skulle være skræmt helt væk fra kærligheden!

Honninghjerter (12-15 stk.)

Ingredienser
250 g honning
1 æggeblomme str. M/L
1 tsk Dr. Oetker Potaske
1 brev Dr. Oetker Honningkagekrydderi
250 g hvedemel

Pynt
flormelis
varmt vand

Tilberedning:
Smelt honning i en gryde ved svag varme. Rør æggeblomme og potaske sammen, og rør det i honningen. Rør dernæst honningkagekrydderi i blandingen, og bland til sidst hvedemelet i.

Ælt dejen godt, og læg den i køleskabet mindst 2 timer, men gerne til næste dag.

Rul dejen ud i 1 cms tykkelse, og udstik hjerterne. Læg dem på en bageplade, og bag dem ca. 6 minutter ved 180° C varmluft midt i ovnen.

Afkøl hjerterne en anelse, og pynt med hvid glasur. Smager allerbedst friskbagte, men kan sagtens opbevares i en kagedåse

Tip:
Lav huller i hjerterne mens de er varme, og hæng dem på juletræet eller i vinduerne.
Hvis du laver et lidt større hjerte, kan det bruges som julekort. Skriv en hilsen, og giv honningkagehjertet til en, du holder af.

Kilde: Dr. Oetker

LÆS OGSÅ:

1. DECEMBER
2. DECEMBER
3. DECEMBER
4. DECEMBER
5. DECEMBER
6. DECEMBER
7. DECEMBER
8. DECEMBER
9. DECEMBER
10. DECEMBER
11. DECEMBER
12. DECEMBER
13. DECEMBER
14. DECEMBER
15. DECEMBER
16. DECEMBER
17. DECEMBER
18. DECEMBER
19. DECEMBER
20. DECEMBER
21. DECEMBER

Andre læser lige nu