Julekalender 5. december: Ditto, nabo

Trænger du til et åndehul i juletravlheden? Her får du en ny, sjov vinkel på julen hver dag i december. Værsgo' og åbn dagens låge!

5. DECEMBER

Kristeligt Dagblads julekalender er i år et åndehul i decembers juletravlhed. Hver dag præsenterer vi et lille, skævt indslag om julen, der får pebernødderne til at glide hurtigere ned. Årets tema er julemad, men nisserne har været på spil og et par gange om ugen skiftet julemaden bag dagens låge ud med et morsomt billede, en sjov video eller en anekdote fra dengang, julen endnu ikke var af lave. Dagens åndehul slutter altid med en lækker juleopskrift.

I dag viser vi et julebillede, der viser, hvor let julen kan være, hvis du en god nabo. Nederst finder du en dejlig opskrift på julelikør

Billedet viser en nabos anerkendende indstilling over for det overdådigt udsmykkede hus ved siden af. Det vidner da om overskud og godt julehumør!

Artiklen fortsætter under annoncen

Ingredienser: 1 usprøjtet appelsin; 40 ristede hele kaffebønner; 40 stykker sukker; 2 stænger vanille; 1 hel flaske Brøndum-snaps.

Vask appelsinen grundigt i lunkent vand og tør den i papir fra køkkenrullen. Prik med en stoppenål eller kødnål 40 huller i appelsinen. Læg appelsinen i et glas med tilstrækkelig stor åbning til at appelsinen kan lægges hel ned deri. Læg kaffebønner, sukker og de hele vanillestænger i. Hæld snapsen på. Dæk til med låg eller plastfilm og bind til. Lad likøren stå i 20 dage. Rør i den nogle gange de første dage, så sukkeret opløses. Når likøren har trukket den nævnte tid, sis den gennem et kaffefilter over på en flaske, og er klar til brug.

LÆS OGSÅ:

1. DECEMBER
2. DECEMBER
3. DECEMBER
4. DECEMBER