KD podcast

Kristeligt Dagblads Podcast

Journalisten bag en af ugens vigtigste historier er i studiet for at fortælle om sit arbejde, etiske overvejelser og sagens større perspektiver. Udkommer hver torsdag klokken 20. Vært: Frederik Meldgaard Lauridsen.

Anklager om overgreb var kendt i Københavns Domkirke, men fik ingen konsekvenser
26.05.2022 Podcast
En centralt ansat i Københavns Domkirke anklages for seksuelle krænkelser af et barn gennem flere år op gennem halvfemserne. Det har ikke haft konsekvenser for den ansatte, selvom kirken kendte anklagerne. Journalist Vibe Lønstrup fortæller om sagen, som Kirkeminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) kalder “rystende”
Tilbage til fortiden i Afghanistan
12.05.2022 Podcast
Kvinder mister skridt for skridt deres rettigheder i Afghanistan, selvom Taleban ved magtovertagelsen erklærede, at “Afghanistans brødre og søstre har lige rettigheder”. Senest kom et påbud om, at alle kvinder skal bære burka. Korrespondent i Mellemøsten, Allan Sørensen, giver os et indblik i situationen og kommer med sit bud på, hvordan fremtiden ser ud for afghanske kvinder
Kåre Gade: Jeg har sværere ved at tale om bønsliv end kønsliv
05.05.2022 Podcast
Troen var ikke en del af hans opdragelse, men teologien blev hans faste samtalepartner. Ugens gæst er bogaktuelle Kåre Gade, som med “Traditionen tro” fortæller om sin personlige tro. Han beskæftiger sig til dagligt med trosstof. Så hvorfor følte han en blufærdighed ved at skrive om egen tro? Og hvad mener han, når han siger, at troen skal “tankes op”?
Dræbt af en sektleder
07.04.2022 Podcast
Anne-Christine Lassens mor blev dræbt af en sektleder for 20 år siden. En historie hun først nu er klar til at stå frem med. Det er ikke kun en historie om en grusom forbrydelse, men i lige så høj grad en fortælling om sorg og kærlighed. Journalist Jens Haag fortæller om sit arbejde med sagen og de etiske spørgsmål, han stødte på undervejs.
Er det et problem, at socialt udsatte flytter på landet?
01.04.2022 Podcast
Den 70-årige folkepensionist Jens flyttede fra Amager for 20 år siden. Nu bor han i Nordjylland med sin hund i et koldt og rodet hus, mens helbredet skranter. Journalist Britta Søndergaard har tegnet et portræt af Jens for at give et indblik i livet som socialt udsat langt væk fra storbyen. Hun fortæller i ugens afsnit af Kristeligt Dagblads Podcast om, hvordan skellet mellem rig og fattig bliver større, når de mest socialt udsatte samles i små bysamfund.
Prisstigninger på pasta og varme. Hvor stopper udviklingen?
24.03.2022 Podcast
Spænd bæltet ind og skru ned for varmen. Det kan blive hverdag for mange danskere, hvis priserne på de mest basale fornødenheder fortsætter med at skyde i vejret som konsekvens af krigen i Ukraine. Men hvorfor påvirker krigen i Ukraine priserne i Danmark? Hvor længe vil priserne blive ved med at stige? Og hvor hårdt bliver de danske familier ramt? Det giver politisk redaktør Henrik Hoffmann Hansen sit bud på her.