KD podcast

Kristeligt Dagblads Podcast

Journalisten bag en af ugens vigtigste historier er i studiet for at fortælle om sit arbejde, etiske overvejelser og sagens større perspektiver. Udkommer hver torsdag klokken 20. Vært: Frederik Meldgaard Lauridsen.

Oprør mod det iranske præstestyre
29.09.2022 Podcast
Efter den 22-årige kvinde Mahsa Aminis død har demonstrationer fyldt Irans gader, hvor kvinderne brænder deres hijabber til klapsalver og kampråb. Men har oprøret nok styrke til at vælte regimet? Mellemøsten-korrespondent Allan Sørensen sætter os ind i opstanden og dens betydning for Irans fremtid.
Problematisk kvindesyn i folkekirken?
22.09.2022 Podcast
MeToo-sager, kønsdiskrimination og kritik af Kirkeministerens ønske om at afskaffe særloven, der giver mulighed for at fravælge kvindelige præster, har fået diskussionen om kirkens kvindesyn til at genopblomstre. Kirke&Tro-redaktør Anders Ellebæk Madsen sætter os ind i debatten og giver sit syn på sagen
Et halvt år med russisk invasion: Står ukrainerne stærkere end nogensinde før?
25.08.2022 Podcast
Den 24. august fejrer ukrainerne normalt landets uafhængighed. Men i år er der intet at fejre, og datoen markerer samtidig halvåret for den russiske invasion. I ugens afsnit af Kristeligt Dagblads Podcast gør Ruslandsanalytiker Jens Worning status på krigen, fortæller om ukrainsk momentum pt. og tager et kig ind i spåkuglen.
Sommerbøger til strandtasken
23.06.2022 Podcast
Junisolen skinner, og ferien står for døren. Kristeligt Dagblads kulturredaktør Michael Bach Henriksen giver sit bud på de bedste bøger at pakke i sommertasken. Han fortæller, hvilken bog han selv tager med på ferie, og hvorfor "Den store Gatsby" altid er en sikker vinder