Alle tabte kæben i Rom: Paven fyrede Caritas' ledelse med øjeblikkelig virkning

Tirsdag meddelte pave Frans, at han har fyret ledelsen i Caritas, der er en af verdens største hjælpeorganisationer. Et klogt kirkepolitisk træk, lyder reaktion

Tirsdag chokerede Pave Frans den katolske verden, da det kom frem, at han har fyret hele den internationale ledelse af hjælpeorganisationen Caritas.
Tirsdag chokerede Pave Frans den katolske verden, da det kom frem, at han har fyret hele den internationale ledelse af hjælpeorganisationen Caritas. . Foto: Maria Laura Antonelli/SIPA/Ritzau Scanpix.

Maria Krabbe Hammershøy, generalsekretær for Caritas Danmark, troede egentlig, at turen til Rom skulle gå med at tale om strategisk samarbejde sammen med de andre generalsekretærer i den katolske kirkes hjælpeorganisation Caritas’ nationale afdelinger. 

Og da Caritas Internationalis' præsident, kardinal Luis Antonio Tagle, tirsdag annoncerede, at han havde en meddelelse fra pave Frans, tænkte hun ikke nærmere over det. Paven plejer nemlig gerne at have en opmuntrende meddelelse til de nationale generalsekretærer, når de holder den slags møder. Gerne noget om, hvor vigtigt det er, at den katolske kirke passer på verdens fattigste.