Biskop havde nær relation til overgrebsanklaget: "Man risikerer, at hele organisationen kommer i et mistillidslys"

Flere eksperter vurderer, at biskop Peter Skov-Jakobsen burde have erklæret sig inhabil i sagen om en ansat i Københavns Domkirke, der er anklaget for overgreb mod et barn.

Flere iagttagere mener, at der er tale om ledelsessvigt og inhabilitet, efter at det er kommet frem, at den anklagede person i overgrebssagen i Københavns Domkirke har stået fadder til Biskop Peter Skov-Jakobsens (på billede) datter.
Flere iagttagere mener, at der er tale om ledelsessvigt og inhabilitet, efter at det er kommet frem, at den anklagede person i overgrebssagen i Københavns Domkirke har stået fadder til Biskop Peter Skov-Jakobsens (på billede) datter. . Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix.

Den ansatte i Vor Frue Kirke i København, der anklages for overgreb mod et barn og grænseoverskridende adfærd mod to unge mænd, har stået fadder til biskop i Københavns Stift Peter Skov-Jakobsens datter, og været en nær ven af biskoppen og hans daværende hustru. 

Det fortæller Peter Skov-Jakobsen i et interview med Altinget, der er det første interview, han har givet, siden Berlingske første gang beskrev sagen om den ansatte og anklagerne mod denne.