Dansk benediktiner i Tyskland: Egentlig burde en munk jo glæde sig til døden

Broder Jakobus har levet næsten 40 år i et benediktinerkloster i Tyskland, hvor han arbejder i boghandlen og biblioteket. Med tiden har han opdaget, at det er muligt at finde Gud overalt – i bønnen, i musikken og mødet med andre mennesker

Broder Jakobus er født i 1950, den 27. januar, som også var Mozarts fødselsdag. ”Mozart er min yndlingskomponist,” siger broder Jakobus, der er uddannet bibliotekar og også har studeret tysk. Siden 1982 har han boet i et benediktinerkloster i Tyskland.
Broder Jakobus er født i 1950, den 27. januar, som også var Mozarts fødselsdag. ”Mozart er min yndlingskomponist,” siger broder Jakobus, der er uddannet bibliotekar og også har studeret tysk. Siden 1982 har han boet i et benediktinerkloster i Tyskland. Foto: Carsten Fenger-Grøndahl.

Hver søndag inden højmessen kl. 10 sætter broder Jakobus en kantate af Bach på musikanlægget i sin celle i klostret.

”Bachs kantater er helt vidunderlige. De har nogle fantastisk smukke arier, hvor jeg stadig finder overraskelser. De afspejler alle menneskelige følelser ligesom salmerne i Gamle Testamente, som vi synger ved vores tidlige morgenbøn,” siger broder Jakobus.