Det har fået større betydning, hvem der er biskop

I morgen kan man stemme til bispevalget i Roskilde Stift, der får betydning for provst, præst og menighed. Men hvilken betydning får resultatet uden for stiftets grænser?

Tidligere biskop over Roskilde Stift, Jan Lindhardt, var kendt for at udtale sig til pressen og i høj grad bidrage til den offentlige debat. På billedet taler den nu afdøde Jan Lindhardt med pressen efter et møde med den omstridte Taarbæk-præst Thorkild Grosbøll.
Tidligere biskop over Roskilde Stift, Jan Lindhardt, var kendt for at udtale sig til pressen og i høj grad bidrage til den offentlige debat. På billedet taler den nu afdøde Jan Lindhardt med pressen efter et møde med den omstridte Taarbæk-præst Thorkild Grosbøll. Foto: Jens Dige/Ritzau Scanpix.

Den første valgrunde i bispevalget i Roskilde Stift er i gang, og man bevæger sig dermed ind i en afgørende fase. Om tre uger står det klart, om der allerede da vil være fundet en ny biskop blandt de fire opstillede, eller om de to kandidater, der får flest stemmer, skal videre til en ny valgrunde, der løber fra den 25. maj til den 5. juni.

Hvis du spørger kandidaterne er der gode grunde til, at det bør blive dem frem for de andre, men hvor stor betydning har det egentlig for den almene borger, hvem der bliver det nye overhoved i det prominente stift, der også er landets største?