Er man stadig muslim, hvis man elsker en anden kvinde?

Børn på den multikulturelle Guldberg Skole i København får testet deres fordomme i en brobyggeruge, hvor de har besøg af den muslimske skuespiller Ellie Jokar. Hun fortæller om at blive forelsket i en kvinde

Den muslimske skuespiller og komiker Ellie Jokar fortæller eleverne på Guldberg Skole på Nørrebro i København om dengang, hun blev forelsket i en kvinde. Besøget er en del af brobyggerugen, som finder sted på Guldberg Skole og Al-Hikma Skolen i Valby i uge 40. Ugen skal nedbryde fordomme hos eleverne.
Den muslimske skuespiller og komiker Ellie Jokar fortæller eleverne på Guldberg Skole på Nørrebro i København om dengang, hun blev forelsket i en kvinde. Besøget er en del af brobyggerugen, som finder sted på Guldberg Skole og Al-Hikma Skolen i Valby i uge 40. Ugen skal nedbryde fordomme hos eleverne. Foto: Özlem Cekic.

Nytårsaften i Miami, 2014. 34-årige Ellie Jokar er på bar sammen med sin homoseksuelle ven. Ved et bord ikke langt fra deres sidder Claudia. Hun byder Ellie Jokar på en drink.

"I’m not gay," siger Ellie Jokar nervøst. Jeg er ikke homoseksuel. Det var heller ikke det, jeg spurgte om, svarer Claudia, jeg spurgte, om du ville have noget at drikke. De snakker, Claudia er katolik, Ellie er muslim. De har begge to læst Koranen. Den aften forelsker Ellie Jokar sig for første gang i sit liv i en kvinde.