Færre deltagere og frivillige: Kristne sommerstævner ramt af frafald

Kirkesamfund på tværs af landet kunne i år for første gang siden 2020 afholde sommerstævner. Alle havde problemer med at hverve frivillige, ligesom antallet af deltagere flere steder var faldet med 20 procent

Hjallerup Bibelcamping er en af Indre Missions årlige bibelcampinger. I år var første gang siden 2019, at den blev afholdt uden deltagerloft, men der var cirka 20 procent færre gæster end før corona.
Hjallerup Bibelcamping er en af Indre Missions årlige bibelcampinger. I år var første gang siden 2019, at den blev afholdt uden deltagerloft, men der var cirka 20 procent færre gæster end før corona. . Foto: Indre Mission.

Der var færre deltagere, og det var usædvanligt svært at finde frivillige. Sådan har oplevelsen været på langt de fleste af de kirkelige sommerstævner, som er blevet afviklet de seneste uger over hele Danmark.

Her har kristne på tværs af alle kirkesamfund indtaget et væld af landets campingpladser, hvor de har afholdt sommerlejre, festivaler og stævner for unge, ældre og familier. For manges vedkommende er det første gang, siden coronapandemien ramte i begyndelsen af 2020, at man igen har kunnet samles. Men det har ikke kun været et glædeligt gensyn.