Flere frygter for fremtiden for trosstoffet på DR

Kristendommen nedprioriteres i et udkast til Danmarks Radios kommende public service-kontrakt, og det bekymrer seerorganisation. Trosstoffet vil få sværere betingelser, siger bestyrelsesmedlem i DR

I et udkast til den kommende public service-kontrakt, som Kristeligt Dagblad er kommet i besiddelse af, fremgår det, at Danmarks Radio ikke længere skal gøre det tydeligt for seere og lyttere, at det danske samfund har rødder i kristendommen.
I et udkast til den kommende public service-kontrakt, som Kristeligt Dagblad er kommet i besiddelse af, fremgår det, at Danmarks Radio ikke længere skal gøre det tydeligt for seere og lyttere, at det danske samfund har rødder i kristendommen. . Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix.

Dansk Folkeparti kaldte det et "vink med en vognstang" om, at Danmarks Radio ikke skulle glemme at prioritere trosstoffet, da det i 2018 blev skrevet ind i public service-kontrakten, at DR havde som formål at gøre det tydeligt, at det danske samfund "har sin rod i kristendommen". 

Men i den kommende public service-kontrakt, der skal gælde fra 2023 til 2025, er formuleringen blevet fjernet. Kristendommen vil i fremtiden ikke længere være nævnt i formålsparagraffen for Danmarks Radio, fremgår det af et udkast til kontrakten, som Kristeligt Dagblad er i besiddelse af.