Flertal i kirke støtter fritaget præst: Ellen Margrethe Gylling skal have renset sit navn

Blandt medarbejdere og menighedsråd i Nathanaels Kirke er der ikke enighed om de klager, der har ledt til fritagelsen af præsten Ellen Margrethe Gylling

Nathanael Kirke har en historik med dårligt psykisk arbejdsmiljø og stor udskiftning i medarbejderstab og menighedsråd. Men det er langtfra flertallet i det nuværende menighedsråd, der er enige i, at der stadig skulle være problemer med arbejdsmiljøet, eller at præsten Ellen Margrethe Gylling skulle bidrage til det.
Nathanael Kirke har en historik med dårligt psykisk arbejdsmiljø og stor udskiftning i medarbejderstab og menighedsråd. Men det er langtfra flertallet i det nuværende menighedsråd, der er enige i, at der stadig skulle være problemer med arbejdsmiljøet, eller at præsten Ellen Margrethe Gylling skulle bidrage til det. Foto: Anne Kiib Larsson.

I sidste uge kunne Kristeligt Dagblad fortælle, hvordan flere kirkegængere i Nathanaels Sogn på Amager savner deres præst, Ellen Margrethe Gylling, og at de oplever at møde en mur af tavshed, når de forsøger at få en forklaring på, hvorfor præsten er blevet fritaget fra tjeneste.

Nu kan de måske komme en forklaring nærmere. Dokumenter, som Kristeligt Dagblad har læst, giver en forklaring på, hvad der er gået forud: