Folkekirken får sin egen whistleblowerordning. Men den gælder ikke alle ansatte

Ved udgangen af november får flere ansatte i folkekirken mulighed for at benytte en whistleblowerordning. Men ordningen dækker ikke der, hvor det står værst til, lyder kritikken

"Vi har brug for at kigge dybere, før vi beslutter, om whistleblowerordningen skal være et tilbud til alle arbejdspladser i folkekirken," siger københavnerbiskop Peter Skov-Jakobsen.
"Vi har brug for at kigge dybere, før vi beslutter, om whistleblowerordningen skal være et tilbud til alle arbejdspladser i folkekirken," siger københavnerbiskop Peter Skov-Jakobsen. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix.

Der er noget, der tynger dig i dit arbejde i folkekirken. Det har det gjort længe. Men hvem kan du gå til, hvis ikke du føler dig tryg ved din nærmeste arbejdsgiver? Nu er der måske svar på det spørgsmål.

For hvis man arbejder i en folkekirkelig institution med over 50 ansatte, vil man fra udgangen af denne måned have mulighed for at benytte en såkaldt whistleblowerordning, som har været lovpligtig siden slutningen af 2021, men som først nu er blevet implementeret.