Folkekirken skal gennemføre landsdækkende trivselsundersøgelse

Under bispemødet i Ribe gjorde biskop Peter Fischer-Møller status over arbejdet med folkekirkens arbejdsmiljø og løftede sløret for planerne om en anonym og landsdækkende trivselsundersøgelse

Biskop over Roskilde Stift, Peter Fischer-Møller, gjorde det under bispemødet i Ribe klart, at en trivselsundersøgelse er på vej i folkekirken.
Biskop over Roskilde Stift, Peter Fischer-Møller, gjorde det under bispemødet i Ribe klart, at en trivselsundersøgelse er på vej i folkekirken. . Foto: Leif Tuxen.

Biskop over Roskilde Stift Peter Fischer-Møller har gennem flere år arbejdet for at forbedre folkekirkens arbejdsmiljø. Og nu - kun få måneder før han går på pension - løfter han sløret for planer om en landsdækkende og anonym trivselsundersøgelse blandt folkekirkens præster.

"Undersøgelsen er tænkt som et supplement til vores arbejdspladsvurderinger, der gennemføres hvert tredje år. Det er noget, vi har drøftet med Kirkeministeriet i folkekirkens Arbejdsgruppe for Præsters Psykiske Arbejdsmiljø, og som jeg har en forventning om, at vi kan få sat i søen i løbet af det kommende år," siger Peter Fischer-Møller, som delte planerne med sine bispekollegaer under bispemøde i Ribe i den forgangne uge.