Formand for Himmelske Dage: Min mor blev gråhåret på en nat, da jeg meldte mig ind i pinsekirken

Da Poul Kirk som 22-årig forlod Indre Mission og gik ind i pinsebevægelsen, var det en stor sorg for hans mor. 50 år senere har arbejdet i landskomiteen bag Himmelske Dage gjort Poul Kirk mere ydmyg over for troens mange udtryksformer

"Det er dejligt, at der stadig er brug for én, selv om man er gået på pension," siger Poul Kirk, der har "noget nær" fuldtidsarbejde i tiden op til, at Himmelske Dage løber af stablen i Roskilde fra på torsdag til søndag.
"Det er dejligt, at der stadig er brug for én, selv om man er gået på pension," siger Poul Kirk, der har "noget nær" fuldtidsarbejde i tiden op til, at Himmelske Dage løber af stablen i Roskilde fra på torsdag til søndag. Foto: Claus Fisker/ Ritzau Scanpix.

Når Poul Kirk taler med de andre medlemmer af landskomiteen bag den fælleskirkelige festival Himmelske Dage, bliver han taknemmelig for, hvordan den personlige tro binder dem sammen.

”Når jeg hører de forskellige troshistorier, bliver jeg meget stille og glæder mig over det, der forener os. Det er ikke i ortodoksien og dogmerne, vi kan finde fællesskab, men i den personlige tro,” siger den 72-årige handels- og læreruddannede frikirkemand.