Har du øje for religiøse motiver på ferien? Del dit billede og vind præmier

Fra fredag den 2. juli er der åbnet for bidrag Kristeligt Dagblads årlige fotokonkurrence ”Med troen på ferie”. Læs her, hvordan du deltager

Dette billede var i 2013 i finalen i fotokonkurrencen ”Med troen på ferie”. Det viser fillipinske nonner i Le Corbusiers kapel i Frankrig.
Dette billede var i 2013 i finalen i fotokonkurrencen ”Med troen på ferie”. Det viser fillipinske nonner i Le Corbusiers kapel i Frankrig. Foto: Torben Sloma Jørgensen.

Er du stødt på et smukt kors på et loppemarked? Tog kirken sig særligt flot ud under en morgenvandring? Eller overværede du en græsk munk lave morgengymna-stik på stranden under ferien?

Hvis du har hang til at tage billeder af denne slags situationer, så er det en oplagt mulighed at deltage i Kristeligt Dagblads årlige, store fotokonkurrence ”Med troen på ferie”. Fra i dag er der åbnet for bidrag, og alle kan sende ind. Bare motivet har med tro og religion at gøre.

Den næste måned indsender læserne fotos, og hver uge bringer vi nogle af dem i avisen. Til sidst findes vinderen ved, at læserne stemmer blandt 10 finalister udvalgt af redaktionen. Det foregår online.

Det billede, du sender ind, skal bare være taget i denne sommer. Det sendes til feriefoto@k.dk, og der skal stå, hvor billedet er fra, hvem der har taget det, og hvad det forestiller.

Send også navn, adresse og telefonnummer, så vi har mulighed for at vende tilbage med opklarende spørgsmål eller nå dig, hvis du skulle være vinderen.

Det bedste foto får et gavekort på 2000 kroner til boghandlerkæden Bog & Idé. Og nummer to og tre får bogpakker til en værdi af 550 kroner pr. pakke.

Kristeligt Dagblads cheffotograf, Leif Tuxen, giver følgende fem råd til fotokonkurrencen: 

  • Den enkle komposition er ofte den stærkeste.
  • Find gerne spændende detaljer, og lad dem indgå i billedet.
  • Skarpt sollys er ingen gevinst. Lidt skyet vejr giver ofte flot lys.
  • Undgå panoramaer. De bliver tit flade og kedelige.
  • Gå gerne tæt på motivet.