Historisk kloster i Ukraine ransaget: Efterretningstjeneste ledte efter russiske spioner og våben

Det historiske hulekloster i Kiev blev tirsdag ransaget efter mistanke om, at klosteret husede russiske agenter, der brugte stedet til at planlægge sabotage og opbevare våben

Ransagningen af det historiske klosterkompleks Kyiv Pechersk Lavra fra 1000-tallet er meget opsigtsvækkende, fortæller Emil Saggau, der er kirkehistorier med speciale i ortodokse forhold.
Ransagningen af det historiske klosterkompleks Kyiv Pechersk Lavra fra 1000-tallet er meget opsigtsvækkende, fortæller Emil Saggau, der er kirkehistorier med speciale i ortodokse forhold. Foto: Stringer/Reuters/Ritzau Scanpix.

Klosterkomplekset Kyiv Pechersk Lavra, der er kendt som huleklostret, og en række andre af Ukraines religiøse institutioner blev tirsdag ransaget af landets efterretningstjeneste.

Den ukrainske efterretningstjeneste SBU udtalte efterfølgende, at det skete som del af tjenestens "systematiske arbejde for at imødegå de undergravende aktiviteter i de russiske specialtjenester i Ukraine". Desuden reagerede de på mistanke om brugen af klostret “til beskyttelse af sabotage- og rekognosceringsgrupper, udenlandske statsborgere, og våbenopbevaring”.