"Hovedpinen" er snart forbi. Studerende ved Menighedsfakultetet garanteres en plads på kandidaten

Studerende fra Menighedsfakultetet kan nu se frem til en mere lige vej gennem uddannelsessystemet og drømmen om et præsteembede

Fakultetsleder ved Menighedsfakultetet Thomas Bjerg Mikkelsen glæder sig over, at man nu kan give de studerende en garanti om, at der er en lige vej til at blive præst, som ikke involverer, at man skal søge kandidatplads i København eller Aarhus på baggrund af bacheloruddannelsen fra Menighedsfakultetet.
Fakultetsleder ved Menighedsfakultetet Thomas Bjerg Mikkelsen glæder sig over, at man nu kan give de studerende en garanti om, at der er en lige vej til at blive præst, som ikke involverer, at man skal søge kandidatplads i København eller Aarhus på baggrund af bacheloruddannelsen fra Menighedsfakultetet. Foto: Palle Peter Skov/Ritzau Scanpix.

I de godt 50 år Menighedsfakultetet i Aarhus har eksisteret, har de teologistuderende, som har valgt at læse en bachelor der, gjort det, vel vidende at de ikke ville være sikre på at få en plads på kandidatuddannelsen på universitetet bagefter. 

Men den tid er ved at være forbi. Fra næste sommer kan uddannelsesinstitutionen, der har rødder i de missionske dele af folkekirken, anbefale de studerende en ny vej til at uddanne sig til præst, og den indebærer retskrav om en garanteret plads på kandidaten på Aarhus Universitet.