Hvad ønsker Fyens Stift sig af en ny biskop? I hvert fald ikke "popsmarte" tiltag

En tur gennem det fynske landskab afslører, at fynboerne sætter tradition i højsædet. En kommende biskop skal teologisk kunne stå på egne ben, og så skal vedkommende sørge for flere præster

Der er endnu tre måneder til, at første runde af valget bliver skudt i gang i januar, men i øens 232 sogne summer snakken allerede. Hvad er det vigtigste for en ny biskop at sætte fokus på? Kristeligt Dagblad har mødt tidligere sognepræst Karen Blauenfeldt Dam (øverst th.), Per Høegh (øverst tv.), der er næstformand i Ørbæk Kirkes menighedsråd, Jørgen Samsing Bendixen, sognepræst i Vor Frue Kirke i Odense, og Kirsten Svane, formand for menighedsrådet på Ærø.
Der er endnu tre måneder til, at første runde af valget bliver skudt i gang i januar, men i øens 232 sogne summer snakken allerede. Hvad er det vigtigste for en ny biskop at sætte fokus på? Kristeligt Dagblad har mødt tidligere sognepræst Karen Blauenfeldt Dam (øverst th.), Per Høegh (øverst tv.), der er næstformand i Ørbæk Kirkes menighedsråd, Jørgen Samsing Bendixen, sognepræst i Vor Frue Kirke i Odense, og Kirsten Svane, formand for menighedsrådet på Ærø. Foto: Leif Tuxen.

På Fyn plejer man at sige, at en fynsk biskop helst skal komme fra Fyn. Rundet af den rige landbrugsjord og den endeløse kyststrækning. Stolt af at kalde øen i midten af Danmark for sit hjem. 

Den afgående biskop i Fyens Stift, Tine Lindhardt, trådte godt nok både sine barne- og ungdomssko i Nordjylland, men med det igangværende bispevalg er der på ny en chance for, at ønsket om en biskop med fynske rødder kan gå i opfyldelse.