Hvor lang tid må en begravelse tage? Provster uenige om præsters arbejdstid

Nogle præster får at vide, at de ikke bør bruge mere end fire timer på en begravelse inklusiv forberedelse. Men en begravelse tager den tid, den tager, siger provst, der ikke vil sætte en tidsramme

Samtaler med pårørende, arbejdet med begravelsestalen, afvikling af den kirkelige handling. Skal præster have en tidsramme på fire timer til at afvikle en begravelse? Det er der uenighed om blandt provster.
Samtaler med pårørende, arbejdet med begravelsestalen, afvikling af den kirkelige handling. Skal præster have en tidsramme på fire timer til at afvikle en begravelse? Det er der uenighed om blandt provster. . Foto: Signe Goldmann/Ritzau Scanpix.

Det undrede sognepræst Ane Sofie Lindegaard, da en yngre kollega for nylig fortalte, at han havde fået at vide af sin nærmeste overordnede, provsten, at en begravelse ikke skal tage mere end fire timer alt inklusive.

For hvis man begrænser den tid, man har til at snakke med de pårørende, skrive begravelsestalen og gennemføre selve den kirkelige handling, risikerer præsten at levere et stykke samlebåndsarbejde. Og det er begravelsen alt for vigtig til, mener Ane Sofie Lindegaard.