Hvordan er man kirke i en ny bydel? "Tiny Church"-tanken er på vej til Danmark

I de seneste år er Tiny Church-tanken opstået i Holland. Nu er konceptet på vej til Danmark, hvor den første Tiny Church skal ligge i Nordhavn

Kirke- og kulturmedarbejder i Hans Egedes Sogn Johanne Dal-Lewkovitch fortæller dagens fremmødte, hvor Danmarks første Tiny Church efter planen skal ligge - i Nordhavn nord for København
Kirke- og kulturmedarbejder i Hans Egedes Sogn Johanne Dal-Lewkovitch fortæller dagens fremmødte, hvor Danmarks første Tiny Church efter planen skal ligge - i Nordhavn nord for København . Foto: Cæciliie Philipa Vibe Pedersen.

Tiny Church eller mini-kirke er ikke, som udtrykket ellers antyder, kun en lille kirke. Det handler også om at bygge med bæredygtige materialer, placere kirken så den indgår på en bæredygtig måde i sine omgivelser og sikre, at den kan drives på en bæredygtig måde, når den engang står færdig.

Alt det kunne besøgende lære på en workshop til Himmelske Dage, da udviklingskonsulent i Kirkefondet Berit Weigand Berg sammen med Hans Egede Sogn i København lørdag præsenterede Tiny Church-tanken og deres idéer og overvejelser til den første af slagsen i Danmark.