I Mariakirken er du ikke alene med din kærestesorg

I kirken er man vant til at tale om at miste, og derfor er det oplagt, at kirken danner ramme om en gruppe for knuste hjerter, siger præsten bag

Kærestesorgen i en kortere eller længere periode kan have store konsekvenser for den enkelte. Derfor findes der en særlig sorggruppe i Mariakirken, København. Modelfoto
Kærestesorgen i en kortere eller længere periode kan have store konsekvenser for den enkelte. Derfor findes der en særlig sorggruppe i Mariakirken, København. Modelfoto. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix.

I et lokale oppe under taget i Mariakirken på Vesterbro i København står varm te, chokolade og Kleenex klar. Rundt om et bord i midten har seks personer her til aften indfundet sig, og blandt dem går følelser som sorg, savn og vrede og symptomerne gråd, søvnproblemer og manglende appetit igen. Det skyldes, at de står midt i eller er i efterdønningerne af et brud eller et vanskeligt parforhold, og de er her i aften for at tale med hinanden og præst Lise Rasmussen om deres kærestesorger. Under forudsætning af ikke at videregive deltagernes udsagn direkte, for at undgå at de kan genkendes, har Kristeligt Dagblad fået lov til at være med.

Denne mandag er fem kvinder og en mand dukket op. Deltagerne er aldersmæssigt spredt, deres situationer er vidt forskellige – og det er normalt for kærestesorggruppen.