KFUM og KFUK er vært for verdens største kirkelige børne- og ungdomsbevægelse: Vi vil gerne vise, hvad dansk frivillighed kan

Den globale verdensbevægelse for kirkelige børne- og ungdomsorganisationer YMCA holder verdensmøde i Aarhus i denne uge, og deltagerne får både mulighed for at møde deltagere fra hele verden og snuse til dansk frivillighedskultur på kristent grundlag

Der er sang og dans i Tante Andantens Hus i Lemvig. Her prøver KFUM og KFUK at møde de unge på en åben måde
Der er sang og dans i Tante Andantens Hus i Lemvig. Her prøver KFUM og KFUK at møde de unge på en åben måde. Foto: Liv Høybye.

En kvinde med farvestrålende hat og kjole og knaldrød læbestift sidder ved klaveret, mens en anden kvinde i prikket kjole synger for og laver fagter. Foran hende sidder cirka 30 voksne bænket og forsøger at følge med. Vi er i Tante Andantes Hus i Lemvig, et kulturhus drevet af KFUM og KFUK, hvor både børn og voksne kan få musikalske oplevelser og udforske det eventyrlige univers, der baserer sig på nordiske børnelitterære klassikere. Huset er opkaldt efter titelfiguren i en af Halfdan Rasmussens bøger, og det er digtet om Tante Andante, som gruppen af voksne prøver kræfter med – først på dansk, så på engelsk og tysk. Deltagerne er i Danmark for at være med i YMCA’s World Council 2022, som finder sted i Aarhus i denne uge. Mødet løber over syv dage og har to komponenter: en generalforsamling, hvor der skal vælges ny ledelse og besluttes en ny vision for verdensbevægelsen frem mod 2030, og en del, der handler om at mødes, blive inspireret og diskutere nogle af de udfordringer, som YMCA gerne vil være med at til at løse med afsæt i et kristent værdigrundlag.

At mødet finder sted i Danmark, gør det ifølge formand for den internationale styregruppe bag verdensmødet Christine Ravn Lund oplagt at præsentere deltagerne for den danske tradition for frivilligt arbejde.