Kirkefolk: Sådan kan vi løse udfordringerne med trivslen

Flere daglige ledere, nye regler for menighedsråd og bedre kommunikation. Her er fem bud på, hvordan folkekirken kan få et bedre arbejdsmiljø

Øverst til venstre: Pernille Vigsø Bagge. Nederst til venstre: Gert Rhinstrøm Schmidt. I midten: Peter Birch. Øverst til højre: Jesper Knudsen. Nederst til højre: Inge Kjær Andersen.
Øverst til venstre: Pernille Vigsø Bagge. Nederst til venstre: Gert Rhinstrøm Schmidt. I midten: Peter Birch. Øverst til højre: Jesper Knudsen. Nederst til højre: Inge Kjær Andersen. Foto: Landsforeningen af Menighedsråd, privatfotos, Leif Tuxen og Emil Helms/Ritzau Scanpix. .

Inge Kjær Andersen, næstformand i Landsforeningen af Menighedsråd. 

Jeg mener ikke, at der findes en konkret løsning. I bund og grund skal vi arbejde på en kulturændring og på, at der altid bliver taget hånd om problemerne, når de opstår. Men vi skal også arbejde på at blive endnu bedre til at tage en lokal dialog på den enkelte arbejdsplads for at forebygge, at problemerne opstår. En af mulighederne er, at det årlige medarbejdermøde, som menighedsrådene skal holde, hvor kontaktpersoner og et andet medlem fra menighedsrådet sammen med præsterne mødes med medarbejderne, sætter større fokus på arbejdsmiljø.