Kirkens overlevelse på landet fyldte i Roskilde Stifts sidste bispedebat

De fire bispekandidater gentog hver især deres kæpheste under den sidste bispedebat inden første runde af bispevalget afgøres på onsdag

Kirkens overlevelse på landet fyldte i Roskilde Stifts sidste bispedebat
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix.

I landsogne kæmper man med fald i både indbyggertal, medlemstal og dåbstal. Skolerne lukker, købmændene lukker, og huspriserne falder. Kirken står mange steder endnu, men hvordan sikrer man, at det ikke går samme vej for folkekirken i Roskilde Stift? Det var omdrejningspunktet for den sidste debat i bispevalgkampen, hvor de fire kandidater forsøgte at overbevise vælgerne om at sætte kryds ved dem.

Det gjorde de hver især ved at gentage flere af de budskaber, som har fyldt i valgkampen. Provst på Nørrebro i København Per Vibskov Nielsen lagde vægt på sin evne til at kunne tale med alle - høj som lav - og sin omsorg for andre mennesker. Ulla Thorbjørn Hansen, der er provst i Slagelse, fremhævede sin erfaring med præstegerning, ledelse og sjælesorg. Anna Helleberg Kluge benyttede chancen til at fremhæve eksempler på nye kirkelige initiativer og arbejde for at forbedre arbejdsmiljøet i Næstved Provsti, hvor hun er provst. Og Rasmus Nøjgaard gentog, at han ville være en lydhør biskop.