Lignelser indeholder ofte en overraskelse - søndagens tekst rummer to

Man skal blive ved med at bede. Også selvom man ikke får svar, siger provst i Frederikssund Eskil Simmelsgaard Dickmeiss om søndagens tekst

Søndagens tekst slutter med et lille svirp, som gerne må få det til at gibbe lidt i en, mener Eskil Simmelsgaard Dickmeiss, provst i Frederikssund Provsti og sognepræst i Stenløse-Veksø. (Genrefoto).
Søndagens tekst slutter med et lille svirp, som gerne må få det til at gibbe lidt i en, mener Eskil Simmelsgaard Dickmeiss, provst i Frederikssund Provsti og sognepræst i Stenløse-Veksø. (Genrefoto). . Foto: Patrick Fore/Unsplash.

Der er et overordnet tema i denne uges prædikentekst, som træder tydeligt frem. Det siger Eskil Simmelsgaard Dickmeiss, der er provst Frederikssund Provsti og sognepræst i Stenløse-Veksø.

"Den enkle pointe er, at vi skal holde ud og blive ved med at bede, selvom man kan opleve ikke at få svar. I lignelsen er enken presset, men hun bliver ved og ved. Det er sådan, vi skal gå til Gud, vi skal blive ved med at håbe, at det kan blive anderledes, og at ting kan løsnes op."