Lise Korsgaard: Søndagens tekst er en påmindelse til voksne om, hvad barneuniverset kan bruges til

Det var "en vidunderlig fortæller", en inspirerende skolelærer, der fik Lise Korsgaard, sekretariatsleder i Grundtvigsk Forum, til at gruble over det kristne budskab. Dagens tekst skal minde os om, at der i en fornuftsverden også skal være plads til barnlig nysgerrighed

"Jeg kan huske et barndomsminde, hvor mine tre søskende og jeg skulle dele en kage. Her stødte jeg ind i overvejelser. Skulle jeg tage det største stykke eller det mindste stykke kage? Jeg valgte det mindste, og det gjorde jeg 100 procent, fordi det var i den periode, hvor jeg fik de her tekster fortalt og blev præsenteret for den kristne etik."
"Jeg kan huske et barndomsminde, hvor mine tre søskende og jeg skulle dele en kage. Her stødte jeg ind i overvejelser. Skulle jeg tage det største stykke eller det mindste stykke kage? Jeg valgte det mindste, og det gjorde jeg 100 procent, fordi det var i den periode, hvor jeg fik de her tekster fortalt og blev præsenteret for den kristne etik.". Foto: Frida Gregersen.

Hvad er den vigtigste pointe i dagens tekst?

Teksten er jo fyldt med børn, så i første omgang minder den mig om, hvad børn kan. Hvad det barnlige blik og børns særlige evne er. Her kommer jeg til at tænke på børns kæmpestore åbenhed, hvor deres særlige fantasi hele tiden er en følgesvend.