Nu begynder stor konkurrence: Hvad er din kirkes bedste initiativ?

I dag begynder en konkurrence, som belønner Danmarks tre bedste kirkelige tiltag med 25.000 kroner hver. Alle læsere kan være med til at bestemme, hvem der vinder

Nu begynder stor konkurrence: Hvad er din kirkes bedste initiativ?
Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix.

Her i avisen kan man læse om børn, der besøger ældre på plejecenter i Lemvig. Det er på alle måder et fremragende eksempel på, hvad kirken kan. KFUM i Lemvig står for et møde mellem to generationer, som begge parter har gavn af. Det giver de ældre på plejecentret noget at stå op til, som en kilde formulerer det i artiklen. 

Optimalt får de yngste også noget ud af det. De får en berøring med den ældre generation, som de måske ikke er vant til at have. Måske giver de ældre børnene en gammel vending, en sang eller en bøn med på vejen.

Initiativet arrangeres lokalt, som mange kirkelige tiltag bliver det, og er udtænkt af personer, der kender området. Man ser derfor muligheder, som kun få samfundsaktører ser. Man kender børneinstitutioner og plejecentre. Man tænker nyt. Man har kræfterne til at få det hele stablet på benene. Og man prøver at skabe en model, som kan holde, når KFUM-folkene en dag trækker sig ud af det. Man sår et korn, som muligvis kan vokse.

Det er forbilledligt, og mange andre kirkelige organisationer eller sogne har lige så gode idéer. Dem vil Kristeligt Dagblad gerne præsentere flere af. Det sker sådan set hele året rundt, men de næste fire uger bliver det mere intenst, og for at give det hele en form afvikles præsentationen af initiativerne som en konkurrence.

De næste to uger indsamles gode initiativer. Alle er velkomne til at indsende idéer til tiltag, som avisen bør skrive om, og de ansatte på avisen samler også selv eksempler ind. Derpå bringer Kristeligt Dagblad en liste over de 30 bedste, og til sidste stemmer læserne om, hvem der skal være de tre vindere. Disse får hver en præmie på 25.000 kroner.

Det overordnede mål er simpelt: Kristeligt Dagblad vil gerne beskrive flere af de mange gode tiltag, der kan findes i landets kirker. Det er kun en mindre del af dem, der hvert år kommer i avisen. Ved i en måned at skrive særligt intenst om, hvad der sker rundt i landet, kan vi samle op på de aktiviteter, vi ikke fik dækket i løbet af året. Så alle opfordres til at indsende gode projekter og være med til at finde tre modtagere af Kristeligt Dagblads Initiativpris.  

Se sidste års nominerede her.