Ny rektor vil bringe højskoleånden til Dansk Bibel-Institut

Tidligere forstander for Luthersk Missions Højskole, Henrik Nymann Eriksen, er ny rektor på Dansk Bibel-Institut. Han overtager posten fra Børge Haahr Andersen, som netop er gået på pension

Som ny rektor på Dansk Bibel-Institut vil Henrik Nymann Eriksen gerne løfte det, han kalder "det kristne lederskab" i uddannelsen: "Jesus var måske den første til at lancere idéen om lederen som tjener - at ledelse ikke handler om privilegier, men om tjeneste."
Som ny rektor på Dansk Bibel-Institut vil Henrik Nymann Eriksen gerne løfte det, han kalder "det kristne lederskab" i uddannelsen: "Jesus var måske den første til at lancere idéen om lederen som tjener - at ledelse ikke handler om privilegier, men om tjeneste." . Foto: Carsten Kreutzmann.

Hvad ser du som din vigtigste opgave som rektor på Dansk Bibel-Institut (DBI)?

Først og fremmest at holde visionen for instituttet klar og blive ved at minde folk om, hvorfor vi har denne institution. For mig handler det om, at en teologisk uddannelse ikke kun bør rumme en akademisk dygtiggørelse, men også en åndelig dannelse, som handler om personlig tilegnelse i tro og kristen vækst. Det ideal vil jeg tage med mig fra min tid i højskoleverdenen. For vi uddanner jo ikke kun akademikere, men også præster, kristne ledere og forkyndere. Det åndelige aspekt skal selvfølgelig ikke erstatte det faglige. For mig er det kombinationen af det åndelige og det faglige, der er interessant og at få en høj faglighed, viden og refleksion til at udfolde sig i troens rum.