Nyt i sag om sognepræst Flemming Pless: Kirkeministeriet har indledt tjenestemandssag

Kristeligt Dagblad erfarer, at der er blevet indledt en tjenestemandssag mod sognepræst Flemming Pless. Det kan ende med en afskedigelse, vurderer eksperter

Centrale kilder fortæller Kristeligt Dagblad, at Kirkeministeriet har rejst en såkaldt tjenestemandssag mod Flemming Pless.
Centrale kilder fortæller Kristeligt Dagblad, at Kirkeministeriet har rejst en såkaldt tjenestemandssag mod Flemming Pless. Foto: Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix.

Sidste år inden sommerferien indgav fem kvinder en klage mod Flemming Pless, sognepræst i Christians Kirke i København. Beskyldningerne om krænkende adfærd og brud på tavshedspligt blev i første omgang modtaget af Københavns Stift, inden advokatfirmaet Kromann Reumert fik til opgave at undersøge sagen. Advokatfirmaets undersøgelse blev færdig i sensommeren 2021, hvor de overlod den til Kirkeministeriet.

Her har sagen ligget siden da, mens Flemming Pless siden den 29. marts sidste år har været hjemsendt på orlov. Nu står sommeren igen for døren, og det seneste års tilsyneladende inaktivitet i sagen har fået flere kirkeordførere og eksperter til at kritisere sagsbehandlingstiden, som her i avisen er blevet kaldt "forfærdelig" og "uacceptabel".